perjantai 14. helmikuuta 2014

Sydänsämpylät ja sydänpullat vadelmayllätyksellä!

Tehtiin pojan kans yks ilta sämpylätaikina ja ajateltiin testata uutta sydänsilikonivuokaa. Saatiin taikina tehtyä ja kohoamaan niin poika tuumas että "mikä taikina nyt tehdään?" No tehtiin sitte vielä pullataikina kohoamaan. Sämpylätaikina ehtikin jo kohota sillä aikaa. Laitettiin taikinaa silikonivuokaan ja leivottiin lopusta taikinasta pyöreitä sämpylöitä. Taikina oli melko löysähköä ja niimpä sämpylöistä tulikin tosi hyviä. Sydänsämpylät laitettiin talteen tulevaa ystävänpäivää ajatellen ja loput sämpylät menikin jo samana iltana iltapalaksi.

Pullataikina kohosi ja poksautti kupin kuuluvasti auki. Testasin silikonivuokaa myös pullataikinalla. Poika pyöritteli muutamia pullia ja halusi tehdä "lasipullia", joihin käytettiin täytteeksi jääkapin perältä loput luumuhillot, omenamarmeladit ja puolukat. Sitten pojalla tuli kiire katsomaan jäkistä ja loppujen pullien leipominen jäikin minulle. Siinäpäs se ilta vierähti leipoessa ja sitten keittiötä siivotessa. Paistelin vielä viimeisiä pullia, kun neiti tuli kokkikerhosta.


Pullat kohosivat ja paistuivat hyvin sydänsilikonivuoassa. Irtosivatkin helposti vuoasta. Sydänpullatkin säästettiin ystävänpäiväksi.


Ystävänpäiväksi säästetyistä sydänpullista leikkasin "hatut" pois ja koversin kolon vadelmille. Vielä löytyi pakkasesta omanpihan vadelmia täytteeksi.


Kermavaahtoa vielä päälle. Ja sitten "hatut" paikoilleen.


Sydänsämpylät täytettyinä.



Iltateet kera sydänsämpylöiden ja sydänpullat vadelmayllätyksellä maistuvat kaikille.

Valkoista päärynäteetä.


Hyvää Ystävänpäivän iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti